تاریخ : شنبه 4 ارديبهشت 1395
کد 71

مصاحبه روابط عمومی معاونت درمان ، به مناسبت روز آزمایشگاه ، با جناب آقای دکتر جعفر صدیقی ، رئیس محترم اداره امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشکده ، در زمینه فعالیتهای این اداره و نقاط قوت و ضعف ، چالشها و راهکارها

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان ، رئیس محترم اداره امور آزمایشگاهها ، طی مصاحبه ای با روابط عمومی معاونت درمان ، به مناسبت روز آزمایشگاه ، از فعالیتهای این اداره و نقاط قوت و ضعف ، چالشها و راهکارها ، سخن گفت .

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان ، رئیس محترم اداره امور آزمایشگاهها ، طی مصاحبه ای با روابط عمومی معاونت درمان  ، به مناسبت روز آزمایشگاه ، از فعالیتهای این اداره و نقاط قوت و ضعف ، چالشها و راهکارها ، سخن گفت .

متن این مصاحبه بدین شرح است :

جناب آقای دکتر صدیقی ، با سلام و عرض خسته نباشید و تبریک روز آزمایشگاه خدمت شما و همکاران محترم.

لطفاً ضمن معرفی خودتان مختصری از حوزه فعالیت خود در امور آزمایشگاهها را ، بیان بفرمایید.

اینجانب دکتر جعفر صدیقی، فارغ التحصیل دکترای علوم آزمایشگاهی بالینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشم که از بهمن ماه 1395 ، بنا به پیشنهاد معاون محترم درمان دانشکده ، بعنوان رئیس اداره امور آزمایشگاههای دانشکده علوم پزشکی مراغه معرفی شدم و با توجه به شرح وظایف آزمایشگاه مرجع سلامت ، در حیطه برنامه ریزی ، سازمان دهی، آموزش و توانمند سازی ، سیاست گذاری ، پایش ، نظارت ، ارزشیابی و هماهنگی درون و برون بخشی و نیز گزارش و مستندسازی و مدیریت منابع و بالاخره نوآوری و پژوهش در امور آزمایشگاهی ، به فعالیت می پردازم.

آقای دکتر ، همانطور که مستحضر هستید طرح تحول نظام سلامت یکی از برنامه های جامع تحول در حوزه سلامت است ،  لطفاً در مورد نقش اداره امور آزمایشگاهها در تحقق اهداف این طرح ، توضیحاتی بفرمایید.

 با توجه به اینکه آزمایشگاهها یکی از ارکان مهم در تشخیص و کنترل بیماریها میباشند ، در راستای هماهنگی با طرح تحول نظام سلامت و با توجه به سیاست های راهبردی و تدوین نظام تضمین کیفیت ، این اداره و بطور جامع آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ، در جهت استقرار استانداردهای ملی آزمایشگاه و نظارت  و پایش های پیگیرانه و ارتقاء سطح علمی و حرفه ای و بروز رسانی تجهیزات مراکز تحت پوشش دانشکده و نیز برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی مرتبط با نیازهای نظام سلامت در حیطه آزمایشگاه و ساماندهی سیستم ارجاع درون شبکه ، گامهای  ارزنده ای در اعتلای سطح سلامت جامعه برمی دارد.

با توجه به اینکه دانشکده علوم پزشکی مراغه دانشکده ای نوپا است اما انتظار می رود در آینده ای نزدیک مراکز رفرانس در این دانشکده برای پوشش شهرهای جنوبی استان آذربایجان شرقی ایجاد شود ، چه زیرساخت ها و امکاناتی برای تحقق این هدف در حوزه فعالیت شما مورد نیاز است؟

-همانطور که مستحضرید اداره امور آزمایشگاهها نیز کاملاً نو پا و تازه تاسیس بوده و با مساعدت مسئولین محترم ، مخصوصاً ریاست محترم دانشکده ، میتواند در طرح ریزی زیرساخت فضا های فیزیکی ، نیروی انسانی ، و تکنولوژی برتر، مخصوصا راه اندازی آزمایشگاه رفرانس ، گام های موثری بردارد و بطور کلی ، در عرصه آزمایشگاه ، نیاز به سرمایه گذاری ویژه برای نیل به این هدف ، وجود دارد .

لطفاً در مورد مشکلات موجود در آزمایشگاههای مراکز دولتی و خصوصی توضیحاتی بفرمایید.

مشکلات آزمایشگاه ، با توجه به ابزار کار موجود آزمایشگاهها می تواند مطرح شود ، در زمینه نیروی انسانی می توان به مشکلات آموزشی در مواجهه با نیروهای طرحی و جدیدالورود اشاره کرد و در زمینه فضا های فیزیکی ، قدیمی بودن و ناکافی بودن این فضاها و مخصوصاً ، در بخش دولتی ، مستقل نبودن بخش بانک خون در هر دو بیمارستان ، از جمله این مشکلات می باشد .

خوشبختانه در زمینه تجهیزات ، با اجرای طرح تحول نظام سلامت اقدامات مفیدی انجام شده ولی برای ارتقاء سیستم ، نیازمند سرمایه گذاری جداگانه ای علاوه بر اعتبارات  داخلی بیمارستانها هستیم و در بخش خصوصی نیز وضیت تجهیزات رضایت بخش می باشد .

به غیر از آزمایشهای روتین ، چه آزمایشهای تخصصی و فوق تخصصی در مراکز دولتی و خصوصی شهرستان مراغه انجام می شود و آیا برنامه ای برای ایجاد امکانات برای انجام آزمایشات تخصصی یا فوق تخصصی در مراغه دارید؟

با توجه به اینکه راه اندازی تست های آزمایشگاهی ، منوط به درخواست آن آزمایش از طرف پزشکان و متخصصان محترم سیستم درمانی می باشد ، لذا با توجه وضعیت تقاضای آزمایشات ، وضعیت مطلوب بوده و اکثر تست های تخصصی در مراکز تحت پوشش انجام می شود ، مثل تومور مارکرها ، هورمونها ، ویتامین د و ... ولی برخی تستهای فوق تخصصی از طرق سیستم ارجاع به مراکز طرف قرارداد فرستاده می شود و تمامی تست های روتین داخل مراکز و به روز انجام می شود .

 مراکز خصوصی اکثرتستهای تخصصی را بروز انجام داده و مراکز دولتی بزودی به توانایی ( ارائه به روز ، تستهای تخصصی ) خوا هند رسید .

و اما سخن پایانی ...

ضمن تبریک مجدد روز آزمایشگاه ، توفیق روز افزون کلیه همکاران عرصه سلامت ، خصوصاً همکاران شاغل در حوزه امور آزمایشگاهها را  ، از خداوند منان خواستاریم .